Тайнствената Албания: Тирана – Дуръс – Круя – Берат

Тайнствената Албания: Тирана - Дуръс - Круя – Берат

Тайнствената Албания: Тирана – Дуръс – Круя – Берат

06.06 – 09.06.2019

4 ДНИ/ 3 НОЩУВКИ

ЦЕНА: 355лв

Уникално приключение в непознатата и дивно красива Албания, разкриващо богатата история на тези земи, гостоприемството на местните хора, непокътнатите архитектурни ценности и главозамайващите гледки на албанските планини, долини и крайбрежие.

1 ден:МОНТАНА-  Скопие – Дуръс

Отпътуване около 03.00ч сутринта  за граничните пунктове при Гюешево – Деве баир, Отпътуване за Дуръс – един от най-старите градове в Албания, днес един от привлекателните курорти на Адриатическото крайбрежие и най-голямото пристанище.Пристигане в Дуръс. Свободно време на търговската улица.Настаняване в хотел 3* в района на Дуръс и ривиерата.Вечеря. Нощувка.

2-ти ден: Дуръс – Круя – Тирана – Дуръс – 115 км.

Закуска.Целодневна екскурзия до Круя и столицата Тирана. Отпътуване за Круя – крепостен град, давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден и националният герой на Албания Скендербег. Една от най-известните забележителности е именно крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област.Възможност за разглеждане на уникалния по рода си етнографски музей на Круя, открит през 1989 г., съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи, които са на възраст между 60 и 500 г.Отпътуване за столица. Туристическа програма в Тирана: разглеждане на забележителностите на “града на орела”: Площад “Скендербег”, Джамията “Етем Бей”, Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег, Дворецът на културата, построен с помощта на бившия СССР.Завръщане в хотела.Вечеря.Нощувка.

3-ти ден: Дуръс – Берат – Дуръс – 185 км.

Закуска.Полудневна екскурзия до Берат. Берат част от визитната картичка на Албания пред Европа, както и едно от най-живописните градчета в страната. Сгушен между планински хребети, Берат е наричан още Градът на хилядите прозорци. Специфичната му архитектура, белите къщи и разположението им, сякаш кацнали на хълма, прави Берат изключително привлекателно място за посещение. Стария град впечатлява с възрожденския си облик, величествените си крепостни стени, запазените многобройните църкви в сърцето на града и уникалния по рода си музей намиращ се в църквата “Св. Богородица” – посветен на един от най-добрите албански иконописци Онуфри .Свободно време в Берат.Завръщане в хотела.Вечеря.Нощувка.

4-ти ден: Дуръс – МОНТАНА

Закуска. Отпътуване за България и прибиране късно вечерта/ след 23.00ч/

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Дуръс и ривиерата
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Входни такси за посещаваните по маршрута обекти:
  • Разходи от личен характер
  • Начин на плащане:
  • депозит – 120 лв. на записан турист
  • доплащане – 14 дни преди датата на отпътуване

 

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА:

Входните такси се заплащат в албански леки на място

1 лв. ~ 70 АLL албански лек

Входни такси:

Круя: Музеят на Скендербег – 200 албански леки / ≈4,5 лв./

Етнографският музей в Круя – 300 албански леки / ≈ 4,5 лв./

Берат: Музей на Онуфри – 200 албански леки / ≈ 3 лв./

Крепостта в Берат – 100 албански леки / ≈ 1,5 лв./

 

Забележка:

Входните такси са с ориентировъчен характер и са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.

Валутен курс:

1 лв. ~ 70 АLL албански лек

1 лв. ~ 30 MKD македонски денари

 

Необходими документи:

Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;

За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

 

Leave a Reply