МОНТАНА – БУКУРЕЩ –-МОНТАНА

в най-големия термален аквапарк

21.05 – 22.05.2022

ЦЕНА : 160 лв.

 

Първи ден
05:00ч. отпътуване от Монтана/ Враца по маршрут:  Русе- Дунав мост- Букурещ. Пристигане около 14:00ч. в Букурещ – града, известен още като „Малкия Париж” и една от големите столици на Балканите /малко над 2 млн. население/. Панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод и беседа: площад  с гледка към Парламента, площада на Университета, площад Виктория с Природонаучния музей, Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922 година в памет на загиналите в Първата световна война; Булевардът на посолствата, най-красивият булевард Виктория, площада на Революцията, Атенеума – най-голямата концертна зала в Румъния, Историческия музей. Посещение на Парламента – втората по големина сграда в света след  Пентагона  /с предварителна заявка / , или възможност за посещение на Музея на Румънското село. СВОБОДНО ВРЕМЕ  в центъра на Букурещ. Нощувка в хотел 2/3*** в района на Букурещ.

ВТОРИ ДЕН:ЗАКУСКА. Посещение на Терме Букурещ – най-големият спа и уелнес комплекс в Европа – ТРОПИЧЕСКИЯ РАЙ НА БАЛКАНИТЕ! 4 часа и 30 мин. Посещение на Терме Букурещ – най-големият спа и уелнес комплекс в Европа, е идеалното място за релакс и забавления. Отпътуване за България и прибиране около 23.00ч
Температурата на въздуха в Терме Букурещ е постоянна – 29-30°С, а на водата 33°С – през цялата година. Термалната вода си пробива път от земните недра, за да захрани 9 басейна, 6 сауни, 4 парни бани и 16 водни пързалки. В Терме Букурещ природата среща човека, по възможно най-красивия начин – най-голямата ботаническа градина в Румъния с над 800 000 растения, включително 1500 палми, безброй орхидеи и много други уникални видове. Със забавленията и съоръженията за отдих, напълно нови за Румъния, Терме Букурещ е идеалното място за почивка за цялото семейство.  –   престой   4 часа и 30 мин. Центърът е разположен на площ от над 30 000 м2 и приема до 4000 посетители едновременно – разполага с:
– 8 басейна с термална вода с площ над 3000 м2;
– 3 външни басейна с целогодишна температура от 35 градуса;
– 16 водни пързалки;
– 6 сауни;     – 7 парни сауни;     – джакузита;
– сладоледен бар;   – снек бар;
– витамин бар;  –  винен бар;     – бира-бар;
– мокри pool барове в повечето басейни;
– а-ла карт ресторант;      – основен ресторант с над 500 места.
За малките посетители има много забавления като: водни пързалки /от 6 години/, водна детска площадка за игри, Playstation кът с множество електронни игри, детски басейни, кът библиотека със стени от хималайска сол, басейн с вълни.
Центърът е разделен на три основни сектора, всеки от тях с определена тема:  Елисиум (Elysium), Палмата (The Palm) и Галакси (Galaxy).                                                                                                                                                                      *Galaxy – Галакси е мястото за забавления и водни приключения за цялото семейство, с площ над 4000 м2, 16 водни пързалки, огромен басейн с с уникална система за 4 вида вълни, страхотен мокър бар, топъл открит басейн, зона за релакс с впечатляващи палмови дървета, стотици шезлонзи, релакс кресла за инфрачервена терапия, хидромасажни легла, 3 тематични парни сауни. В зона Галакси ще намерите най-впечатляващите водни пързалки на закрито в цяла Централна и Източна Европа. Общата им дължина е повече от 1.5 км, височини над 12 метра, предлагат изключителни преживявания за търсачите на силни усещания от всички възрасти. “Състезателната писта” позволява до 3ма участници да премерят скоростта и бързината си, има и “Луда река”, чиито внушително течение е 2500 м3/час.                                                                                                                                                                         *The Palm – Палмата е най-обширната и просторна зона, висока повече от 50 м, с огромни палми, стотици шезлонзи, много зони за релакс, най-големият басейн с площ 560 м2, 2 джакузита, лаундж кресла в басейна, арома – басейни, мокър бар за над 80 човека /вътре/ и 40 човека /отвън/. Екипа на Терме предлагат много занимания като водна гимнастика, фитнес във вода, аеробика в минералните басейни.  Зоната разполага с 3 басейна за арома терапия – със сол от Мъртво море, калций и магнезий, за детокс и разкрасяващи терапии.                                                                                                    *Elysium – Елисиум е ВИП зоната, в която може да се размажете от удоволствие. Предлага 6 сауни, тропически и контрастни душове, много зони за релакс с инфрачервени шезлонзи, хидромасажни легла, басейн със селен, зони с масажни студия, Вип бар и а-ла карт ресторант. Ще се впечатлите от последните технологии и може да опитате класически релакс и модерни “детокс” рецепти в една от 10те сауни:
– Сауна Прованс – изградена от типичното за Австрия и Румъния дърво Zambru Pinus, съчетава аромат на билки и дърво
– Сауна Амазония – екзотичен релакс в огромна панорамна сауна за 45 човека, която открива уникална гледка от високо към тропическия рай “Палмата”
– Баварска Сауна – докоснете природата в най-горещата сауна
– Сауна Алхамбра – ще попаднете в ориенталска приказка, в атмосферата на средновековна Гранада и уникални аромати.
– Хималайска сауна – релаксирайте сред планина от сол, дишайте дълбоко и изхвърлете всички токсини от тялото си.
– Сауна Холивуд – с огромен екран, на който прожектират филми

ЦЕНАТА включва :

  • Транспорт с лицензиран туристически автобус.
  • Пътни такси.
  • Панорамна и пешеходна обиколка на Букурещ.
  • 1 Нощувка със закуска в хотел 2/3*** в Букурещ;
  • Водач от туристическата агенция по време на пътуването.

 

Цената не включва:

  • Входни такси на посещаваните обекти;
  • Разходи от личен характер;

вход за Парламента Възрастни- 45 леи.; Деца от 7г. до 18г. – 10 леи., 5 леи за снимане с телефон или таблет, ако се получи разрешение за влизане за датата.

  • вход за Музей на селото – Възрастни – 15 леи.; Деца от 7 до 18г. – 10 леи

Терме Букурещ – цени за достъп през уикенда за престой от 4 часа и 30 минути /заплаща се на място/.
Цени за зона Галакси /за посетители от всички възрасти, вкл. деца/:
Възрастен – 81 lei
Студенти и пенсионери НАД 65 год. – 71 lei
1 възрастен и 1 дете /3-16 години/ – 100 lei
деца от 3 до 16г. – 64 lei

*Galaxy – Галакси е мястото за забавления и водни приключения за цялото семейство, с площ над 4000 м2, 16 водни пързалки, огромен басейн с с уникална система за 4 вида вълни, страхотен мокър бар, топъл открит басейн, зона за релакс с впечатляващи палмови дървета, стотици шезлонзи, релакс кресла за инфрачервена терапия, хидромасажни легла, 3 тематични парни сауни. В зона Галакси ще намерите най-впечатляващите водни пързалки на закрито в цяла Централна и Източна Европа. Общата им дължина е повече от 1.5 км, височини над 12 метра, предлагат изключителни преживявания за търсачите на силни усещания от всички възрасти. “Състезателната писта” позволява до 3ма участници да премерят скоростта и бързината си, има и “Луда река”, чиито внушително течение е 2500 м3/час.

Цени за зона Палмата – за посетители над 16 години /вкл. достъп до Галакси/
Възрастен – 99 lei
Студенти и пенсионери – 89 lei
*The Palm – Палмата е най-обширната и просторна зона, висока повече от 50 м, с огромни палми, стотици шезлонзи, много зони за релакс, най-големият басейн с площ 560 м2, 2 джакузита, лаундж кресла в басейна, арома – басейни, мокър бар за над 80 човека /вътре/ и 40 човека /отвън/. Екипа на Терме предлагат много занимания като водна гимнастика, фитнес във вода, аеробика в минералните басейни.  Зоната разполага с 3 басейна за арома терапия – със сол от Мъртво море, калций и магнезий, за детокс и разкрасяващи терапии.

 

Цени за зона Елисиум– за посетители над 16 години /включва достъп до Галакси и Палмата/
Възрастен – 124 lei
*Elysium – Елисиум е ВИП зоната, в която може да се размажете от удоволствие. Предлага 6 сауни, тропически и контрастни душове, много зони за релакс с инфрачервени шезлонзи, хидромасажни легла, басейн със селен, зони с масажни студия, Вип бар и а-ла карт ресторант. Ще се впечатлите от последните технологии и може да опитате класически релакс и модерни “детокс” рецепти в една от 10те сауни:
– Сауна Прованс – изградена от типичното за Австрия и Румъния дърво Zambru Pinus, съчетава аромат на билки и дърво
– Сауна Амазония – екзотичен релакс в огромна панорамна сауна за 45 човека, която открива уникална гледка