ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

с посещение на удивителното село ДОЛЕНЕ, Винарската изба Мелник

смоларски водопади, Дойранско езеро

 

СПА хотел СИРИУС 4* Струмица, Северна МАКЕДОНИЯ

 

19.04 – 21.04.24

 

ЦЕНА: 350лв

 

 

1 ден (03.05.2024): Монтана- с.Долене – Чуриловски манастирСтрумица

Сутринта в 07:00 часа отпътуване от ЖП гара Монтана по маршрута с възможност за включване на туристи от градовете: ЛОМ, БЕРКОВИЦА, Враца

Посещение на удивителното село Доленес каменни къщи и дувари, с водни каскади и фонтани, наричано още хобитското село от приказките.

След него ще посетим  Чуриловски манастир. Заслужава си идването до това красиво, макар далечно и почти забравено от Бога място. Изрисуваните стени в типичния наивистичен за онова време стил са впечатляващи и ще оставят спомен за дълго време. Ще видите сцени от Страшния съд , които имали за цел да сплашват хорицата, които идвали на служба, за да знаят какво ги чака ако вършат грехове. Има нравоучителни рисунки за всяка професия от онова време – воденичарят, който лъже е с вързан за шията камък, овчарят пък – с вързана овца. Продължаваме за Струмица.

Преминаване през КПП Златарево/Ново село и пристигане в град Струмица следобяд.  Разходка в „града на фонтаните” първи впечатления от прекрасно уредения, колкото древен, толкова и млад град. Свободно време около 2 часа за разходка, чаша ароматно кафе или по желание обяд в центъра на града.

Настаняване в хотела. Свободно време за почивка или да се поглезите в модерния СПА център – SIRIUS SPA. Уникалното СПА е с площ 1500 кв.м. и разполага с: олимпийски басейн, джакузи, фитнес, турска баня, парна баня, инфра ред сауна, финландска сауна, солена баня „Мъртво море“, 6 масажни и един витаминен бар. Работи се само с продукти на елитната козметика Talgo.

Вечеря 3-степенно меню без включени напитки. Нощувка.

 

2 ден (04.05.2024): Струмица –Смоларски водопади

Закуска. Свободно време за релакс в СПА центъра или разходка в красивия парк на хотела в компанията на неговите обитатели – красиви пауни, безгрижни патици и гукащи гълъби…

По желание (включена в пакетната цена) туристическа програма в околностите на Струмица, включваща Дойранското езеро-третото по големина езеро в Северна Македония след Охридското и Преспанското езеро и пешеходна разходка до смоларските водопади. Смоларският водопад е лесно достъпен. Височината му е 39,5 метра и е най-високия водопад на територията на Република Македония. Фотопауза и връщане до паркинга но автобуса, обратно за хотела. Екскурзията е с часове на провеждане от 10:00 часа и приключва приблизително в 16:00 часа, когато се завръщаме обратно в хотела. Свободно време за СПА развлечения. Вечеря 3-степенно меню без включени напитки. По желание организирано посещение на Празнична Великденска  литургия. Нощувка.

 

3 ден (05.05.2024): Струмица –Винарна изба Мелник- Ретро музей

Закуска. ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО! Отпътуване за България и пристигане във Винарна изба Мелник, където е сниман българския филм “Вина”. Дегустация и запознаване с историята на избата/срещу допълнително заплащане/ и високотехнологичните съоражения във вилата. Следва посещение на Музей на ретро автомобилите, където ще видите уникални за страната автомобили, всеки със своя история и 14 ретро мотоциклети. Също така ще разберете кои автомобили са  посрещали личности като Юрий Гагарин, Фидел Кастро, Леонид Брежнев и други.

Отпътуване за България и връщане вечерта.

 

Пакетната цена включва:

транспорт с лицензиран автобус  3*;

2 нощувки със закуски на богата блок маса в СПА хотел СИРИУС-4*-

www.hotel-sirius.com.mk;

2 стандартни вечери 3-степенно меню без напитки;

СПА услуги в СПА центъра на хотела ( закрит басейн, сауна, парна баня, турска баня, солено джакузи);посещение и разходка край езеро Дойран в Стари Дойран;

водач от агенцията.