ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ

ПРАЗНУВАМЕ ИЗКУСТВОТО

Потвърдени дати за Париж 2023 и 2024

Перфектният уикенд в Париж за двама
Настаняване в комфортни хотели с удобна локация

ПРОГРАМА „САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРИЖ“

1 ДЕН София – Париж

Отпътуване от летище София за Париж с директен полет в 07:00 ч. Пристигане в 09.10 ч. в Париж. Трансфер.

Панорамна/ пешеходна обиколка на Париж с екскурзовод на български език (включена в цената):
площад Етоал, величествената Триумфалната арка, шикозното авеню Шанз-Елизе, градините на Шанз-Елизе с Елисейския дворец, крайбрежието на река Сена, елегантния мост Александър III – инженерното чудо на 19 век, Айфеловата кула, Големия и Малкия Дворец, най-големия парижки площад „Конкорд” (бившият площад на Революцията, на който била поставена гилотината, обезглавила Луи XI и Мария-Антоанета) с поглед към църквата „Света Мария Магдалена“ – Мадлената, 23-метровия древноегипетски обелиск – най-старият исторически обект в Париж, двата красиви фонтана, посветени на морската и речната търговия, Народното събрание, музея Оранжери, градините Тюйлери и други.

Настаняване. Свободно време.

Туристическа програма по желание (с доплащане)::

==>„Духът на Монмартър – Мулен Руж, Сакре Кьор, площад Тертр“ – пешеходен тур с екскурзовод на български език.
Монмартър е „короната“ на Париж – точката с най-висока надморска височина в Париж. На най-високата естествена точка на Париж – хълма Монмартър, е разположена снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г. От красивото стълбище се открива една от най-впечатляващите панорами към целия град. Живописният квартал Монмартър носи духа на стара Франция. Малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти извеждат до артистични площади, превърнали се в галерии на открито и ни пренасят във времето, когато кварталът е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на Монмартър.
Маршрут: базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ – площада на художниците, Розовата къща, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и много други.

Нощувка.

2 ДЕН Париж – Двореца „Версай“ – Париж ~40 km

Закуска. Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с доплащане):

„Версай – двореца на Краля Слънце“ – полудневна екскурзия до Версай с екскурзовод на български език.
Най-пищният кралски двор е разположен само на 20 км от Париж. Построен е в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато кралят и Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Дворецът и заобикалящите го сгради са архитектурни бижута, а красивите градини са запазили първоначалния си вид още от времето на Луи XIV. Посещението на двореца включва обиколка на Кралския параклис, Парадните апартаменти – салоните на Херкулес, на изобилието, на Венера, на Диана и на Меркурий, 73-метровата „Огледална Зала“, където е подписан Версайския договор и други помещения с екстравагантен декор в стил барок и рококо. След обиколката с екскурзовод, следва свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца (на място се заплаща входна такса).

==> „На левия бряг на Сена – Пантеона, Сорбоната, Латинския квартал“ – пешеходен тур с екскурзовод на български език.
Маршрут: величествения Пантеон; прочутият парижки университет Сорбоната, Люксембургската градина, фонтана Медичи, Сената; Латинския квартал с чаровните криви улички и множество бистра, ресторанти, сувенирни магазинчета и книжарници на открито; катедралата Нотр Дам; най-старият мост на Сена – Пон Ньоф и др.

==>Вечерно представление в Мулен Руж (самостоятелно посещение).
Посещение на музикално-артистично шоу в най-известното и най-старо нощно заведение на Париж. Продължителност: около 2 часа и включва 1/2 бутилка шампанско на всеки посетител;.

Нощувка.

3 ДЕН – 4 ДЕН Париж

Закуска. Свободно време в Париж.

Разходка до Айфеловата кула и Марсово поле*
Айфеловата кула е висока 324 м. и се състои от три нива. На трите етажа има ресторанти, кафене и наблюдателни площадки. Изкачването до върха на Айфеловата кула ще ви подари цяла палитра от емоции. Почувствайте тръпката да се разходите по стъкления под и се насладете на неповторими гледки към Париж от всеки етаж. Билети се закупуват на място от касите, по желание.

Туристическа програма по избор (с доплащане):

==> „В сърцето на Париж – Нотр Дам, Сен Мишел, остров Сите“ – пешеходен тур с екскурзовод на български език.
Маршрут: площад „Сен Мишел“, катедралата „Нотр-Дам дьо Пари“, историческата книжарница „Shakespeare and Company“ (която продължава традицията на легендарната книжарница на Силвия Бийч и пази спомени за велики писатели от началото на 20-ти век), съдебната палата с Консиержьори (бивша кралска резиденция и затвор) и Светия Параклис, часовниковата кула с известния градски часовник от 1535 г. (създаден по подобие на първия градски часовник на Париж от 1370 г.), остров Сите, пазарът за цветя и други.

==> Круиз с панорамно корабче по Сена
Маршрут на круиза: Айфелова кула, Френски институт,  мостовете на Сена от Нотр Дам до Айфеловата кула, музей Оранжери, музей Орсе, историческите острови – Ла Сите и Сен Луи и др., Гран Пале и Пти Пале, музей Лувър, катедралата Нотр Дам,  бившия кралски замък и затвор Консиержьори и други. Корабчето разполага с открита горна палуба и покрито отопляемо вътрешно пространство.

==> „Музея Лувър и неговите шедьоври“ с екскурзовод на български език или самостоятелно посещение.
(До влизането в залите на музея към разходката могат да се присъединят всички желаещи да видят монументалната сграда на Лувър и прочутата стъклена пирамида в главния двор. Можете да се разходите до малката триумфална арка на площад „Карусел“ – вход към градините Тюйлери. В близост е и най-известната търговска улица Риволи).
Бившият дворец на френските крале е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. Отваря врати като музей за първи път през 1793 г. Колекциите са изложени в 3 крила – Ришельо, Сюли и Денон и покриват почти 10 000 години история. По време на посещението на музея с екскурзовод се разглеждат едни от най-прочутите шедьоври: легендарните древногръцки статуи на Венера Милоска и Нике (Победата от Самотраки), творби на Леонардо да Винчи – „Мона Лиза“ (Джокондата), „Портрет на Св. Ана”, „Портрет на Св. Йоан Кръстител”, на Веронезе – “Сватбата в Кана Галилейска”, на Ел Греко, Веласкес, Микеланджело, Рубенс, Дьолакроа, Тициан и много други.

==> „Изкуството на музея Орсе“ с екскурзовод на български език или самостоятелно посещение.
Красивата сграда, разположена на левия бряг на Сена, е открита за Световното изложение в Париж през 1900 г. за железопътна гара. Оригиналните исторически часовници от това време са запазената марка на музея и до днес се вписват по изключително красив начин в арт пространството, където се съхраняват световни шедьоври от живописта и скулптурата от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век. Високата 32 метра зала с метална конструкция и стъкло представя едни от най-известните платна на импресионисти и постимпресионисти – Реноар, Ван Гог, Синяк, Тулуз-Лотрек, Дега, Моне, Мане, Гоген и много други. Неслучайно въздействащата подредба на музейните експонати спечели номинацията „Изборът на пътешественика“ за 2018-а година. Дори и да не сте запален любител на изкуството, музеят Орсе просто ще Ви остави без дъх!

==> „Цветните градини на Моне в Живерни“ – автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език, 6 часа (само за датите на заминаване през септември). Къщата на Клод Моне, Нормандската и Японската градини и езерото с водните лилии и др.
Живерни е малко градче, разположено на около 70 км. северно от Париж. Там е мястото, където Клод Моне, един от основните представители на Импресионизма, живее и работи 40 години в потъналия си в зеленина провинциален дом. Създадените от художника живописни градини с пищна растителност, извор на вдъхновение за много от прочутите му платна, не спират да омагьосват и днес. Нормандската градина е отрупана с цветя от пролет до есен, а пътеката до японската градина следва контурите на езерото и води към толкова известното от картините му мостче с омайна гледка към езерото с водните лилии. Ще се докоснем до личния и до професионалния живот на Клод Моне и ще се оставим да ни омагьоса неспирният спектакъл на постоянно променящите се светлини и цветове.

Нощувка.

5 ДЕН Париж – София

Закуска. Освобождаване на стаите.
Трансфер до летището и отпътуване за България с директен полет до София.

 

*Разходката до Айфеловата кула и Марсово поле се осъществява по време на панорамната обиклока или в друг ден от програмата.
Разпределението на екскурзиите в дните от програмата е примерно. Възможна е промяна в последователността на изпълнение в зависимост от заявките с цел оптимизация.

Полетно разписание (възможни са промени):
България Ер София 07:10 Париж CDG 09:10/
България Ер Париж 10:15 София 14:00

Продължителност на полета София-Париж: ~2 ч. 40 мин.
Трансфери: Трансфери: летище Шарл де Гол – Париж: ~30 км.; летище Бове – Париж: ~ 90 км.;

 

ЦЕНИ САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРИЖ С 4 НОЩУВКИ

Условия за плащане:
Депозит: 30% от цената след потвърждение; доплащане – до 31 дни преди датата на заминаване.

 ПОТВЪРДЕНИ ДАТИ Авиокомпания На човек
в двойна стая
2023 г.   Цена  
02.септ 23
(няма места)
България Ер 1499 лв
30.септ 23
(допълнителни места)
България Ер 1499 лв
      Ранни резервации*
29.окт 23 България Ер 1469 лв 1339 лв
29.ное 23 България Ер 1499 лв 1299 лв
2024 г.     Ранни резервации**
13.февр 24 – 3 нощувки
Свети Валентин
България Ер 1399 лв 1299 лв
       
30.март 24 България Ер 1499 лв 1399 лв
10.април 24 България Ер 1499 лв 1399 лв
27.април 24 България Ер 1539 лв 1439 лв
31.май 24 (Nuit Blanche) България Ер 1499 лв 1399 лв
22. юни 24 България Ер 1499 лв 1399 лв

 

*Цената за ранни резервации е валидна до 31.08.23.
**Цената за ранни резервации е валидна до 30.09.23.

 

**За дати на заминаване 29.10.23 и 29.11.23 основната цена включва включен малък салонен багаж (40x30x20cm до 10 кг) + голям салонен багаж (куфар с колелца/ сак – 55x40x20 см до 10 кг.);

Намаление за дете 2-11,99 г. на допълнително легло в двойна стая: -60 лв
Доплащане за единично настаняване: +490 лв/ 4 нощ.;

 

Основната цена включва:

 • Самолетен билет за директен полет София-Париж-София на авиокомпания България Ер;
 • Летищни такси (в размер на 164 € към 01.01.23);
 • Малък салонен багаж с макс. размери 40x30x20cm до 10 кг.;
 • Голям салонен багаж 55х40х23 см.;
 • Чекиран багаж до 23 кг. (само за дати на заминаване 02.09.23, 30.09.23 и за всички дати за 2024 г. с 4 нощувки);
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* (ibis Paris La Défense Centre 3* или подобен; за дата на заминаване 29.10.23 в ibis Gare de Nord Chataeau Landon 3*); само за дата на заминаване 13.02.24 – 3 нощувки със закуски;
 • Класическа панорамна/ пешеходна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език;
 • Разходка до Айфеловата кула и Марсово поле;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на ЗД Евроинс АД;
 • Цялостна организация

Основната цена не включва:

 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди всеки полет и се заплаща задължително;
 • Доплащане за настаняване в хотел Novotel Paris La Defense 4* (или подобен) – цена на запитване; Stop sale 29.10.23;
 • Градска такса: ~2 € на човек на ден (заплаща се на място, възможни са промени);
 • Задължително доплащане за слушалки: 3 € на човек за всеки тур (на място);
 • Разходи за градски транспорт;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – препоръчителна, може да се сключи до 5 дни след резервация;.

Услуги по желание (заявяват се с резервацията):

 • Доплащане за чекиран багаж до 20 кг. (двупосочно) за дати на заминаване07.23 и 29.10.23:: 176 лв на турист;
 • Доплащане за съседни седалки в самолета: 69 лв на турист (двупосочно);

Екскурзии по желание (със заявка и заплащане от България):

 • „В сърцето на Париж – Нотр Дам, Сен Мишел, остров Сите“с местен екскурзовод на бълг. език – 69 лв на турист при минимум 12 записани (продължителност: около 2 ч);
 • „На левия бряг на Сена – Пантеон, Сорбона, Латински квартал“с местен екскурзовод на бълг. език – 69 лв на турист при минимум 12 записани (продължителност: около 2 ч);
 • „Духът на Монмартър – Мулен Руж, Сакре Кьор, площада на художниците“с местен екскурзовод на бълг. език – 69 лв на турист при минимум 12 записани (продължителност: около 2 ч);
 • Посещение на двореца „Версай“ (включен транспорт, входна такса – без градините) с местен екскурзовод на бълг. език (продължителност на програмата: 4 ч) – 139 лвна турист при минимум 20 записани (за деца и младежи 3-25 г.: 109 лв);
 • „Музея Лувър и неговите шедьоври“ с екскурзовод на бълг. език (включена входна такса) – 109 лв на турист при мин. 6 – макс. 12 записани туристиSTOP SALE 02.09.23
 • Билет за самостоятелно посещение на музея Лувър, без екскурзовод (с часови слот) – 44 лвна турист (включва такса резервация);
 • „Изкуството на музея Орсе“ с местен екскурзовод на бълг. език (включена входна такса) – 125 лвна турист при мин. 12 записани; При по-малко записани може да се предложи билет за самостоятелно посещение на музея, без екскурзовод;
 • „Цветните градини на Клод Моне в Живерни“(включен транспорт) с местен екскурзовод на бълг. език (продължителност на програмата: 4 ч.) – 139 лв на турист при минимум 20 записани (за деца и младежи 3-25 г.: 109 лв); На място се заплаща входна такса за градините: 11,50 € на човек; Предлага се само за датите на заминаване през септември.
 • Билет за представление в Мулен Ружот 21:00 ч. (с включена 1/2 бутилка шампанско на човек): 290 лв за възрастен (с потвърждение); Дрес код: спортно-елегантно облекло. Не се допускат деца под 6 г.; Цената не включва транспорт. Може да се стигне с метро линия 2  – станция Blanche се намира в непосредствена близост до сградата на кабарето.
 • Круиз с панорамно корабче по Сена (с аудио гид на различни езици – английски, френски и др.): 35 лв на турист;

Други услуги:

 • По желание: Доплащане за самолетен билет Варна-София-Варна и нощувка в София в хотел Ibis Sofia Airport или подобен (с безплатен шатъл до/от летище): цена на запитване;
 • По желание: Допълнителна нощувка в Париж с индивидуален трансфер хотел-летище: цена на запитване;

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за туристически пакет, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Полезна информация за входни такси за обекти, посещавани през свободното време:

Билет за посещение на Айфеловата кула (закупуване на място):
До топ ниво /трето/ с асансьор: 26,80 € за възрастен и 6,70 € за деца 4-11 г.;
До 2-ро ниво с асансьор: 17,10 € за възрастен и 4,30 € за деца 4-11 г.
До 2-ро ниво по стълби: 10,70 € за възрастен и 2,70 € за деца 4-11 г.;
Онлайн билетна каса на Айфеловата кула – лимитиран брой билет за онлайн продажба, няколко седмици преди датата на посещение на: www.toureiffel.paris

Градините на двореца „Версай“: 9,50 EUR (на място);
Триумфалната арка: 12 €; безплатно за младежи под 25 г.;
Музей Помпиду: 12 €; Музей Пикасо: 12,50 €; Музей Оранжери: 9 € ; Музей Роден – 10 €; Музей Орсе: 14 € (препоръчителна е предварителна резервация)
Информация за цени на билети за градски транспорт /към 01.11.2022/: цена на 3-дневна карта ~27 €/ 13,30 € за деца 4-10 г.; пакет/ карнет от 10 билета t+ – 18,60 € за възр./ 8,45 € за деца 4-19 г.

Полезна информация:

Продължителност на трансферите от летището до Париж:
летище Бове – Париж: ~85 км; (около 1,30 час)
летище Шарл де Гол – Париж: ~30 км. (около 40 минути)

До Дисниленд може да се стигне самостоятелно с градски транспорт (удобна директна връзка от центъра на Париж): Линия влак RER A (червена); Посока: Marne-la-Vallée (Внимание: RER линия A4 – да не се бърка с A2, с която имат обща посока в голяма част от маршрута); Станции, от които можете да се качите на директната линия от Париж за Дисниленд: Auber, Chatelet Les Halles, Gare de Lyon, Nation | Име на спирката в Дисниленд: Marne-la-Vallée — Chessy (намира се в непосредствена близост до входа на парка)
Продължителност на пътуването: 39-45 мин. |;
Честота на влаковете: на всеки от 15 до 30 минути.