ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ 

ЧЕТИРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

МОНТАНА- ИСТАНБУЛ- ОДРИН- МОНТАНА

 

30.03- 02.04.24

 

ЦЕНА:399лв

4 дни/ 3 нощувки

 

4 дни/ 3 нощувки

1-ви ден : Монтана  – Истанбул. Тръгване 4 часа от жп гарата град Монтана ;4:30 часа от тоалетните на автогарата град Враца. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле. Пристигане в Истанбул около 15,00часа. 2 часа пешаходна разходка в паркът Емирган  тук се провежда световно известен фестивал на лалетата- Посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа.на, етажа СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино  откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Настаняване  в хотел . Нощувка.

2-ри ден:   Закуска. Обиколка на Истанбул. Малко свободно време. Преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор – чудо на строителната техника, който ще ни привества с „Добре дошли в Азия” или „Welcome to Asia”. НОВО Следва посещение на двореца „Бейлербей“, построен по време на управлението на султан Абдул Азиз. Султанският дворец „Бейлербей“ е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. През годините изящният дворец е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора. Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски необароков стил. Сред големите атракции на бейлербейския замък са фонтаните и басейна, намиращи се в приемната на зданието.(30евро). НОВО Вечерта  посещение на площад Таксим заедно с пешеходна обиколка на  търговската улица „Истиклял. Следва разглеждане и посещение на средновековната каменна кула Галата.(15 евро)Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Туристическа програма по желание с екскурзовод на български език: разходка с корабче по Босфора, посещение на дворец „Долма Бахче или (НОВО)Принцовите острови- Името си островите получават през Византийския период (IV – XV в.), когато се използвали като територия за заточение на непокорните принцове и кралски особи. В по-ново време се превръщат в любимо място за разходка и отмора както на жителите на Истанбул, така и на туристи от цял свят. Непременно ги посетете, ако сте на екскурзия в Истанбул! Представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели и Буюк Ада.(25 евро ). Имате възможност да завършите денят си в Истанбул с вечеря в турски ресторант с програма и дискотека.(30 евро).

4-ти ден: Закуска. Отпътуване за ОДРИН. Престой в Одрин  за пазар ( 1 час 30 минути). Отпътуване за България и прибиране късно вечерта.

 • Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • три нощувки със закуски в хотел в Истанбул
 • панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език;
 • пътни такси и водач от агенцията;
 • Посещение на парка ,,Емирган.

Цената не включва: Допълнителни екскурзии:

 • КУЛАТА ГАЛАТА – 15евро само ТРАНФЕР – отделно се заплаща от тази година ВХОДНА ТАКСА – около 175турски лири\
 • Разходка с корабче по Босфора – 35 евро (при минимум 20 туриста);
 • Входна такса на двореца „Долмабахче” с екскурзовод на български език -50 евро;
 • Входна такса на двореца „Бейлербей” с екскурзовод на български език -30 евро;
 • Вечеря в турски ресторант с програма и дискотека – 35 евро
 • Посещение на Принцовите острови – 35 евро