ЧЕТИРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

05.09  –  08.09.24 – нова дата

МОНТАНА – ЛЮБЛЯНА-  ПЕЩЕРА Постойна – Замъка Предяма- езерото БЛЕД – Плитвички езера –МОНТАНА

ЦЕНА: 590лв

1-ви ден:

Отпътуване от Монтана  маршрут– Белград – Загреб. Пристигане в Загреб около 18.00ч.Пешеходна разходка в центъра на града / около 1 час/- град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. . Настаняване в хотел 2/ 3* в района на ЛЮБЛЯНА. Нощувка.

2-ри ден

Закуска. Посещение на пещерата Постойна: тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Фотопауза на Замъка Предяма – уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер- собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник – барон. Отпътуване за алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Разходка по крайбрежната алея на езерото. Възможност за разходка с лодка „плетна“ в езерото до Бледския остров и за посещение на замъка Блед. Възможност да опитате известния местен сладкиш „kremnih rezina“.Връщане в хотела в ЛЮБЛЯНА. Нощувка

3-ти ден:

Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера – тюркоазените очи на Хърватска. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“.Пешеходна разходка / около  4-6 часа/. Връщане в хотела вечерта. Нощувка.

4-ти ден:

Закуска . Отпътуване за България и пристигане  КЪСНО вечерта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус
 • Пътни и гранични такси
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2/ 3* в района на ЛЮБЛЯНА
 • Екскурзоводско обслужване

 

Цената не включва:

 • Входни такси за обектите по програмата: (заплащат се на място)
 • Природен парк „Плитвички езера“ – 180 HRK (около 25 EUR)
 • Пещера „Постойна Яма“ – 29 EUR,
 • Замък „Предяма“ – 18EUR,
 • Комбиниран билет Пещера „Постойна Яма“ +  Замък „Предяма“ – 41EUR,
 • Входни такси за замъка Блед (13 евро),
 • двупосочен билет за лодка „плетна“ до острова в езерото Блед (18 евро)
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.