Под НЕБЕТО на ТОСКАНА

18.09.24- 23.09.24

Промо Цена: 799лв

/за ранно записване и внасяне на цялата сума До 31 .07.24/

СТАНДАРТНА ЦЕНА: 870лв

 

Маршрут:
МОНТАНА- Загреб – Болоня – Монтекатини – Пиза – Лука – Сиена – Сан Джиминяно – Флоренция – ЗАГРЕБ-МОНТАНА

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус
 • 5 нощувки със закуски в хотели кат.3* (2 в района на Загреб и 3 в Монтекатини.);
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут, разглеждане на Загреб, Болоня, Пиза , Лука;
 • туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА ВХОДНИ ТАКСИ/ МОЖЕ ДА ИМА ПРОМЕНИ ЗА 2024/:

 • Входна такса за Пиза – 15 €, Входна такса за Лука – 10 €,
 • Входна Туристическа такса за Флоренция + билети трамвай – 10 € ; задължителни на 2-ра вноска;
 • Сити такса по 2 € на вечер за хотели 3* и 3 € за хотели 4* /съгласно туристическото законодателство на ЕС / Общо: 10 € задължителна;
 • Вечеря в хотела в Монтекатини ~ 20 € по желание на място;
 • Сиена – катедралата – 15 евро;
 • Пиза : наклонената кула – 20 евро :
 • Лука – катедралата – 10 евро;

ПРОГРАМА

 

1-ви ден – Загреб /790 км/

06:30 ч. тръгване от Монтана. Транзитно преминаване през Белград за Загреб. Късно вечерта пристигане в Загреб – столицата на Хърватия. Кратка туристическа програма в града – Площад Бан Йосип Йелачич, Градец и църквата Св.Марко , Катедралата на Каптол. Нощувка в х-л ***.

 

2-ри ден Загреб – Болоня – Монтекатини /650 км/

Закуска. Отпътуване за Италия. Ще преминеме през областите Фриули Венеция Джулия, която крие в себе си много история, съкровища и уникална природа. Следва областта Венето, ще преминем край Венеция и Падуа. Нашата първа спирка ще бъде в областта Емиля – Романия. Това е регион с харизма, богат на красиви градове пълни с изкуство, живописни планински пейзажи, термални извори. Посещение на Болоня: двете средновековни наклонени кули, площад “Маджоре” с църквата „Св.Петроний” – светец покровител на града и площад „Нетуно” с прочутия фонтан на Нептун. Разглеждане на Университета (най-стария в Европа, основан в 1088 г.) . Свободно време на колоритния пазар на града, ще се запознаем и опитаме типичните продукти за“тлъстата„ Болония. Продължаване за област Тоскана. Нощувка в курорта Монеткатини Терме на 70 км от Флоренция.

 

3-ти ден Пиза – Лука – Монтекатини /200 км/

Закуска. Отпътуване за някогашната морска република, съперничила с Генуа и Венеция – Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерията. Свободно време изкачване на кулата и разходка в Стария град. След обяд продължаваме към Лука – един от най-добре съхранените средновековни градове в Италия, където според легендите в катедралата се съхранява “Светия образ”, изработен от Никодим от Ариматрея, очевидец на Христовото разпятие. Тук са родени световно известният композитор Джакомо Пучини и Луиджи Бокерини. Свободно време. Връщане в Монтекатини Терме. Разходка в парка с красиво оформени градини и оригинална архитектурата на неговите бани. По желание Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Монеткатини.

 

4-ти ден Сиена – Сан Джиминяно – Монтекатини /270 км/

Закуска. Целодневна туристическа програма в сърцето на областта Тоскана. Разглеждане на Сиена – разходка из средновековния град: площад „Кампо”, Градския дворец, Камбанарията, Катедралата- шедьовър на Джовани Пизано, която се явява една от най-красивите готически сгради в Италия, заедно с музея на съкровищата към нея. Свободно време по интереси. След обяд продължаваме с посещение на един от най-живописните селища на област Тоскана – Сан Джиминяно, наричано още „Средновековен Манхатън“, заради множеството стари каменни кули, които се извисяват в небето над него. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните кули, Катедралния площад, църквите „Св. Франциск” и „Св. Августин”. Връщане в Монтекатини. Свободно време в курорта. По желание Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 

5-ти ден Монтекатини – Флоренция – Постойна /460 км/

Закуска. Отпътуване за Флоренция – люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на бълг. език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата Санта Мария дел Фиоре, Кулата на Брунелески, Баптистерия със златните врати, палацо Векио с площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио до двореца „Пити”. Свободно време по интереси. Отпътуване за Словения-Хърватия. Вечерта настаняване в хотел в красивия район на Постойна ИЛИ ЗАГРЕБ.

 

6-ти ден-  Сърбия

Закуска. Освобождаване на стаите и прибиране в България през Сърбия.