Последно обновено на от Иркатур

 

Под НЕБЕТО на ТОСКАНА

26.08- 31.08.23

6 Дни с автобус / 5 Нощувки със закуски по Маршрут:

МОНТАНА- Загреб-Болоня-Монтекатини-Пиза-Лука-Сиена-Сан Джиминяно-Флоренция- Любляна –МОНТАНА

ЦЕНА: 900лв на човек

  Програма:
1-ви ден   Монтана– Загреб /790 км/

04:30 ч. тръгване от МОНТАНА. Транзитно преминаване през Белград за Загреб. Късно вечерта пристигане в Загреб – столицата на Хърватия. Кратка туристическа програма в града – Площад Бан Йосип Йелачич, Градец и църквата Св.Марко , Катедралата на Каптол. Нощувка в х-л ***.

2-ри ден   Загреб – Болоня – Монтекатини /650 км/

Закуска. Отпътуване за Италия. Ще преминеме през областите Фриули Венеция Джулия, която крие в себе си много история, съкровища и уникална природа. Следва областта Венето, ще преминем край Венеция и Падуа. Нашата първа спирка ще бъде в областта Емиля – Романия. Това е регион с харизма, богат на красиви градове пълни с изкуство, живописни планински пейзажи, термални извори. Посещение на Болоня: двете средновековни наклонени кули, площад “Маджоре” с църквата „Св.Петроний” – светец покровител на града и площад „Нетуно” с прочутия фонтан на Нептун. Разглеждане на Университета (най-стария в Европа, основан в 1088 г.) . Свободно време на колоритния пазар на града, ще се запознаем и опитаме типичните продукти за“тлъстата„ Болония. Продължаване за област Тоскана. Нощувка в курорта Монеткатини Терме на 70 км от Флоренция.

3-ти ден   Пиза – Лука – Монтекатини /200 км/

Закуска. Отпътуване за някогашната морска република, съперничила с Генуа и Венеция – Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерията. Свободно време изкачване на кулата и разходка в Стария град. След обяд продължаваме към Лука – един от най-добре съхранените средновековни градове в Италия, където според легендите в катедралата се съхранява “Светия образ”, изработен от Никодим от Ариматрея, очевидец на Христовото разпятие. Тук са родени световно известният композитор Джакомо Пучини и Луиджи Бокерини. Свободно време. Връщане в Монтекатини Терме. Разходка в парка с красиво оформени градини и оригинална архитектурата на неговите бани. По желание Вечеря в местен ресторант.  Нощувка в Монеткатини.

4-ти ден   Сиена – Сан Джиминяно – Монтекатини /270 км/

Закуска. Целодневна туристическа програма в сърцето на областта Тоскана – по зелените хълмове и островърхите кипариси, със средновековните замъци и тосканските вили. Разглеждане на Сиена – разходка из средновековния град: площад „Кампо”, Градския дворец, Камбанарията, Катедралата- шедьовър на Джовани Пизано, която се явява една от най-красивите готически сгради в Италия, заедно с музея на съкровищата към нея. Свободно време по интереси. След обяд продължаваме с посещение на един от най-живописните селища на област Тоскана – Сан Джиминяно,  наричано още „Средновековен Манхатън“, заради множеството стари каменни кули, които се извисяват в небето над него. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните кули, Катедралния площад, църквите „Св. Франциск” и „Св. Августин”. Дегустация на вина от района, с възможност за  закупуване. Връщане в Монтекатини. Свободно време в курорта. По желание Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 

5-ти ден   Монтекатини – Флоренция – Постойна  /460 км/

Закуска. Отпътуване за Флоренция – люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на бълг. език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата Санта Мария дел Фиоре, Кулата на Брунелески, Баптистерия със златните врати, палацо Векио с площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио до двореца „Пити”. Свободно време по интереси. В 15 ч. Финален шопинг в голям търговски център. Отпътуване за Словения. Вечерта настаняване в хотел в красивия район на Постойна.

6-ти ден    Любляна – Сърбия – София / 940 км/

Закуска. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в град Монтана

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус
 • 5 нощувки със закуски в хотели кат.3* (1 в района на Загреб и 3 в Монтекатини и 1 в Постойна.);
 • туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция , СИЕНА и Сан Джиминяно

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Входна такса за Пиза – 6 , Входна такса за Лука – 2 ,
 • Входна Туристическа такса за Флоренция + билети трамвай – 7 ;
 • Евентуални горивни такси- обявяват се 20 дни преди отпътуването! задължителни
 • Вечеря в хотела в Монтекатини ~ 20  по желание на чясто
 • Входни такси за посещаваните обекти
  Флоренция – Църквата Санта Кроче /5 евро/, Катедралата, Баптистерият /5 евро/, Кулата на Джото /6 евро/, Площада на Синьорията, Палацо Векио /8 евро/, Галерия Уфици /28 евро + 4 евро с предварителна резервация/
 • Сиена – катедралата – 8 евро ,
 • Пиза : наклонената кула – 15 евро : Катедралата и наклонената кула – 24 евро
 • Лука – катедралата – 3 евро

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит – 30% от цената; доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване. Плащането може да се осъществи: в брой или по банков път.

 

Необходими документи: Лична карта с 6 – месечна валидност към датата на заминава или задграничен паспорт за децата; за деца до 18 год. пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане.