Ягодинска пещера  – Дяволско гърло – Пампорово  – Бачковски манастир

Ягодинска пещера  - Дяволско гърло – Пампорово – Смолян – Бачковски манастир – Асенова крепост

Монтана – Ягодинска пещера  – Дяволско гърло – Пампорово  – Бачковски манастир – Монтана

16.05 – 17.05.2020

 

1 Ден: Отпътуване в 05:30 часа от жп гара Монтана за Ягодинската пещера.  Със своите 10500 метра Ягодинска пещера е третата по дължина в България и най-дългата в Родопите. Образувана в протерозойски мрамори, тя е на три основни нива и две междинни. Температурата на благоустроения участък е 6º С – постоянна, целогодишна, влажността е  85-91%. Надморска височина на входа – 930 метра. Следва посещение на Дяволското гърло. Тя е пропастта пещера, която се намира на 1,5 км. северно от село Триград. Името на пещерата идва от формата на входа, наподобяваща дяволска глава. Формирала се е в следствие на пропадането на земните пластове. Тя е и една от най-старите пещери в България. Отпътуване за Пампорово/Смолян. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 Ден: Закуска.Посещение на Бачковски манастир. Той е вторият по големина и значимост български манастир. Разположен е много удачно на неголяма тераса, вдясно от поречието на Чепеларската река, до с.Бачково, на 10км от Асеновград и 30км от Пловдив. Това го прави изключително лесно достъпен и вероятно е най-посещаваният български манастир. Свободно време.Отпътуване за Монтана. Пристигане около 21:00 часа.

 

Цена: 77лв /на човек/ при минимум 40плащащи/

 

Цената Включва:

  • Транспорт с туристически автобус;
  • Нощувка в х-л 3***/ или друг подобен/  + закуска;
  • Водач -екскурзовод от агенцията;

Цената не включва:

  • Транспортиране до пещерите с малки бусчета- 4лв/на човек/
  • Входна такса за Ягодинската пещера: 8.00 лв.;
  • Входна такса за Дяволското гърло: 4 лв.;

 

 

 

Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;

Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.

Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;

Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператора не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.

Leave a Reply