Удостоверение за категоризация на къща за гости „Миховата къща“. От началото на тази година започна да функционира къща за гости – „Миховата Къща”– с. Долна Рикса. Долна Рикса е малко село, което се намира на 28 км западно от град Монтана в полупланински район. Къщата се намира сред много зеленина на края на селото, на 150-200 метра от река Цибрица. Реката предлага възможности за риболов. В района на „Маховата къща” въздух е чист, тишината и спокойствието са нарушавани само от песента на птиците.

Къща за гости „МИХОВАТА КЪЩА” Ви предлага възможност за почивка на индивидуални и групови настанявания на туристи.
Къщата за гости е с капацитет – 11 легла, разположени в 4 стаи. Едната стая е спалня и има единично легло, и wc. Другата стая е спалня и още едно двойно легло, телевизор и wc. Във всекидневната има разтегателен диван за двама човека и телевизор. И в четвъртата стая, която е към лятната кухня има още едно единично легло и един разтегателен диван, и телевизор.
Във всекидневната има камина с водна риза и посредством радиатори се отоплява цялата къща.
В трапезарията има голяма баварска маса, на която могат да се съберат до 15 човека.
Кухненският бокс е оборудван с мивка, готварска печка, хладилник и посуда за гостите.
Къщата е санирана и през лятото е прохладна, а зимата бързо се затопля. Мебелите са в ретро стил от 50-60 години.
На разположение на гостите са:
Подвижно барбекю, а през лятото – преносим басейн, 4 велосипеда за велотуризъм в околностите на селото.
Цени: 10 лв. на човек на вечер през лятото. Наем за цялата къща – 80 лв. на вечер през зимата. В цената е включена и закуска за гостите /топла баница с прясно или кисело мляко/.

Снимки на Къща за гости „МИХОВАТА КЪЩА”